Основна школа "Стеван Филиповић", Дивци

header

Пилот-пројекат „Обогаћени једносменски рад“

Од 16. септембра 2019. године у нашој школи се реализује пилот-пројекат „Обогаћени једносменски рад“. У оквиру пројекта се спроводе активности које имају за циљ развој кључних компетенција за целоживотно учење и међупредметних компетенција код ученика. Тим за квалитет и развој установе је, на основу испитивања мишљења и ставова ученика и родитеља, сачинио план активности које су употпуњују образовно-васпитне потребе ученика.
Ученици сваког дана имају „Подршку у учењу“ на којој могу да на креативне и интересантне начине упознају различите методе и технике успешног учења као и да употпуне, унапреде и увежбавају знања стечена на часовима редовне наставе.
Активност „Играјмо се учећи, учимо игре“ реализује се сваког понедељка, среде и петка у „Клубу друштвених игара“, простору који је специјално за ову намену опремљен најразличитијим логичким, друштвеним, забавним и едукативним играма као и намештајем који употпуњује доживљај забавног учења, могу да савладају правила различитих игра, такмиче се и тако развијају такмичарски дух и позитивне социјалне вештине.
Сваког уторка за ученике који желе да развијају своју креативност али и предузетнички дух реализује се радионица „Правимо сапуне“ на којој ученици имају задатак да реализују сопствене идеје и на тај начин дођу до финалног производа различитих врста сапуна.
Ученици који желе да усавршавају своје дигиталне компентенције, сваког четвртка, могу учествовати у „Радионици за филм и фотографију“ на којој израђују различите врсте фотографија и видеа уз помоћ веб-алата и своје продукте могу презентовати на различитим манифестацијама школе.
Петак је резервисан за добре ритмове и активност „Плесом до матуре“ на којој ученици уче кораке и фигуре најпознатијих класичних и латино плесова.