Основна школа "Стеван Филиповић", Дивци

header

Сајам образовања и наставних средстава

Министарство просвете, науке и технолошког развоја указало нам је част да учествујемо на сајму и представимо пројекат “Финансијска писменост“ јер смо као пример добре праксе препознати и надалеко познати.
И као учесници на Сајму образовања, нисмо пропустили прилику да посетимо и друге штандове као и Сајам књига. Наши ученици су учествовали и у занимљивим квизовима и на овом месту показали своје знање и освојили симболичне награде.

Конференција “Школа новца за основца“

Са великим задовољством Вас обавештавамо да смо учествовали на првој конференцији ''Школа новца за основца'', која је одржана у петак 10.06.2022. године у Београду.
Обзиром да смо школа која је у оквиру пројекта ''Обогаћени једносменски рад'' реализовала и пројекат ''Школа новца за основца'' почаствовани смо да као пример добре праксе представимо нашу школу и начин реализације пројекта.
Конференцију је отворио помоћник министра за основно и предшколско образовање и васпитање др Милан Пашић, а поред представника основних школа из целе земље, конференцији су присуствовали и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Ерсте банке, Завода за унапређивање образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.
Директорка школе Гордана Терзић представила је присутнима продукте и начин реализације овог пројекта у нашој школи. Поносни смо на чињеницу да смо својим радом и залагањем реализовали активности које су препознате као пример доброг, ефективног и преданог рада наше школе.

Радионица "Прављење сапуна"

У оквиру пројекта „Обогаћени једносменски рад“ током првог полугодишта школске 2019/20. године реализована је радионица под називом „Прављење сапуна“. Сапуни које ученици израђују су од чисте глицеринске базе у коју се додају мице за сапуне, етерична и мирисна уља па је израда безбедна. Кутак за радионицу сапуна гарантује и изузетне хигијенске услове. Радионица за израду сапуна је радионица на којој ученици уче како да идеје претворе у дела и развија креативност и иновативност. Вештине стечене на радионици помажу ученицима у друштвеним интеракцијама а, такође, представљају темељ за стицање конкретних знања која су потребна за реализацију сопствених пословних подухвата. Током првог полугодишта ученици су организовали и две продајне изложбе.

Страна 1 од 2