Основна школа "Стеван Филиповић", Дивци

header

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

9

8

7

6

5

4

3

2

1

Светски дан хране – 1. и 3. разред, Дивци

Према календару јавног здравља, 16. октобар се обележава као Светски дан здраве хране. Основни циљ обележавања овог дана је промоција здравих животних навика – здраве, разноврсне и правилне исхране, што је један од најбитнијих фактора за здравље. Уз велики труд и залагање родитеља, ученика првог и трећег разреда у Основној школи "Стеван Филиповић " у Дивцима, обележен је Дан здраве хране уз поштовење свих епидемиолошких мера. Желим да истакнем да је ова манифестација показатељ одличне сарадње родитеља и учитеља у нашој школи. У учионицама спроводимо едукативне радионице о здравој исхрани и начину живота.Потрудили смо се да тимски утичемо да се правилно формирају ставови деци о здравом начину живота. Након рецитовања песама ученика, приказали смо традиционални начин исхране који је подразумевао употребу хране која сезонски успева у одређеном поднебљу, а одељење 1. и 3. разреда изабрало је Грчку као медитеранску земљу блиску нашој земљи.
Учитељица: Наташа Котараш

Светски дан хране – 2. и 4. разред, Дивци

Поводом обележавања Светског дана хране трудили смо се да представимо националне кухиње Србије, Италије и Турске. Ученици су истраживали по којим јелима и намирницама су земље препознатљиве. У реализацији много су нам помогле маме које су радо прихватиле да припреме укусне посластице. Ученици су одушевљени идејом и радују се следећем изазову.

Светски дан хране у ИО Кланица

У ИО Кланица учитељица Милица Јовановић са својим ученицима обележила је Светски дан хране у сарадњи са родитељима. Представљена је храна Мексика, Француске и Србије. Ученици су понели кући и подсетник о обележјима хране ових земаља.

 

Страна 7 од 65