Основна школа "Стеван Филиповић", Дивци

header

Дечја недеља, школска 2017/2018. година

И у нашој школи је од 2. до 6. октобра одржана Дечја недеља са слоганом „Градимо мостове међу генерацијама – за радост сваког детета“. У складу са тим одржане су многобројне активности у којима су уживали и ученици и родитељи.
Недеља је започела литерарним конкурсом и скечом „Дечије враголије“ који су припремили ученици драмско – рецитаторске секције.
Затим је одржан ликовни конкурс са темом „Стварамо успомене – међугенерацијски тренутак“ након чега је ликовна секција припремила изложбу заједничких породичних фотографија која је изложена у холу школе.
Средина недеље је била посвећена спорту где су се родитељи и ученици надметали у разним врстама спорта као што су фудбал, одбојка, стони – тенис и шах.
Пети октобар – Светски дан детета је обележен свечаном приредбом у оквиру које је одржан концерт класичне музике ученика ОШ „Сестре Илић“ а затим и колажни програм који су, за нове ученике школе, припремили ученици нижих разреда. Након приредбе, прваци су, традиционално, засадили „Дрво генерације“ у дворишту школе а потом, са ученицима нижих разреда, учествовали у такмичењу игара Пикадо и Школице.
Дечја недеља је завршена дебатом ученика виших разреда на тему „Разлике међу генерацијама“ и анкетом „Топ 10 ствари које ме чине срећним/срећном“ за све ученике.
У току недеље одржана је и хуманитарна акција прикупљања школског прибора и одеће.
У низу активности који је пратио Дечју недељу, поред ученика уживали су и родитељи и запослени у школи. Иако је, Дечја недеља иза нас, то не значи и да су завршене активности којима се ученици радују јер у нашој школи је СВАКА НЕДЕЉА – ДЕЧЈА НЕДЕЉА!