Основна школа "Стеван Филиповић", Дивци

header

Светска недеља новца

У четвртак, 23. марта, у школском холу, представљене су активности и продукти "Светске недеље новца" и пројекта "Школа новца за основца".
Директорка школе подсетила је на важност реализације пројеката и упознала присутне са резултатима пројекта у претходној школској години.
Потом су реализатори пројекта Свет финансија путем презентација и паноа представили своје активности, продукте и начине рада на часовима.
Сви ученици имали су прилику да учествују у квизу "Kahoot" и најбољи ученици у квизу добили су и највећи аплауз.
Наставница географије представила је науку "нотафилија" и новчанице из 84 земаља света.
У "шареном холу" могли су се видети и касице, панои, постери и ликовни радови ученика израђени на часовима на којима су приказали своје начине за штедњу новца и зараду џепарца, као и разлику између потреба и жеља. Били су и дизајнери својих новчаница а упознали су и великане на српским новчаницама. На часовима српског језика посветили су стихове текућој недељи а упознали су и основне термине финансијске писмености на енглеском и немачком језику.
Ученици седмог и осмог разреда учествовали су и у "Европском квизу новца" који је реализован преко livestrim-a Удружења банака Србије и апликације "Kahoot".
Велико браво за ученике и наставнике у осмишљавању и реализацији активности за недељу новца!!!