Основна школа "Стеван Филиповић", Дивци

header

Национална платформа за превенцију насиља - ''Чувам те''

Поштовани ученици, родитељи и наставници,
Влада Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије покренула је пројекат за успостављање националне платформе за превенцију и сузбијање насиља у школама под називом "Чувам те".
На овој платформи су обједињени сви потребни аспекти превенције и алати за сузбијање насиља у школама. Национална платформа ''Чувам те'' се односи на информисање и едукацију свих ученика, родитеља и наставника.
Овде можете пронаћи све потребне информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања. Такође, свакодневно ће бити објављивани материјали из области превенције и заштите од насиља. Садржаји ће бити доступни свим ученицима, родитељима и наставницима.
Приступом платформи путем линка https://cuvamte.gov.rs/ имате могућност да се упознате са свим предузетим мерама, доступним програмима, активностима и актуелностима, све то у циљу подизања нивоа знања и информисаности овој теми. Тако заједничким деловањем, посвећено и континуирано радимо на стварању безбедног и подстицајног окружења за раст и развој сваког појединца унутар школске заједнице.