Основна школа "Стеван Филиповић", Дивци

header

Обавештење за ученике и родитеље о организацији наставе у школској 2020/2021. години

ДРАГИ УЧЕНИЦИ,
ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ
ЖЕЛИМО ВАМ СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ!
Сви већ знамо да ће ова школска година бити другачија од свих претходних, тежа, дисциплинованија и захтевнија. а како бисмо сви заједно били што безбеднији, молимо вас да пажљиво прочитате следећа упутства и понашате се у складу са наведеним правилима која ћемо представити.
Настава ће од 1. септембра бити организована тако да осигурава безбедност и здравље свих ученика и запослених и складу са препорукама надлежних органа и институција.
Часови ће трајати 30 минута, према распореду који ћете добити од свог одељењског старешине. Мали одмори ће служити да замените прибор, свеске и уџбенике, одете до тоалета, уколико имате потребу, а велики одмори ће служити и за проветравање и дезинфекцију учионица. Пре почетка и по завршетку наставе обавиће се чишћење и дезинфекција целокупног школског простора.
Обавеза родитеља је да деци обезбеде маске за боравак у школи, било које врсте, уз правилно коришћење.
Родитељи, пре свега малих ђака који децу доводе у школу ујутру то могу урадити до улазних врата, где ће их прихватити дежурни учитељи и запослени – не улазе у објекат, а по завршетку наставе чекају их у школском дворишту.
Драги ученици, важно је да запамтите и да се придржавате следећих правила
*Приликом доласка и уласка у школу потребно је да држите прописано одстојање од 1,5 метра. Ученици од 1 – 4 р. у матичној школи   улазе на мали улаз , а ученици од 5 – 8 р. у матичној школи   улазе на ученички улаз у хол, и то редом од 5. до 8 разреда, уз присуство свих дежурних наставника. Обавеза свих је да на уласку у школу ставите маске и станете на дезобаријеру са обе ноге. У холу школе се не задржавате, већ се десном страном степеништа један по један, на растојању, а пре уласка у учионицу, упућујете до тоалета на свом спрату са задатком да оперете руке. Десна страна степеништа служи за пењање, а лева за силажење, без додиривања гелендера, уз дистанцу од 5 степеништа размака.
Свако одељење имаће своју учионицу у којој ће боравити и нећете мењати кабинете током дана. У приземљу у првој учионица десно (кабинет физике) биће ученици 8. разреда, а у другој учионици лево (кабинет математике) биће ученици 6. разреда. На спрату ће у првој учионици лево (кабинет српског језика) бити ученици 7 разреда, а у другој учионици лево ученици 5 разреда. Ученици млађих разреда ће бити у учионицама лево (1. и 3. разред) и десно (2. и 4. разред) на спрату у левом крилу школе.
Молимо родитеље да не шаљу децу у школу уколико се осећају лоше, имају повишену телесну температуру, кашљу, или су малаксали. У случају да ученицима у току наставе у школи позли и пожале се на ове симптоме, школа ће предузети неопходне здравствено безбедоносне мере, како би сви остали безбедни – издвојиће ученика у просторију за изолацију, измериће му температуру безконтактним топломером и одмах позвати родитеље да га одведу у надлежну здравствену институцију. Након одласка код лекара родитељ је обавезан да о том налазу обавести одељењског старешину.
ДРАГИ УЧЕНИЦИ поштујући ова правила ви водите рачуна о свом здрављу, здрављу својих другова, наставника и свих запослених у школи , као и својих породица када се вратите кући, посебно најстаријих – ваших бака и дека.
ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ инсистирајте код своје деце на дословном поштовању правила, да бисмо сви остали безбедни и здрави и са што мање проблема пребродили наредни период.
Још једном вам желимо
СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ      
и надамо се да ћемо сви заједно показати висок степен одговорности,     тако што ћемо се међусобно чувати.
Видимо се 1. септембра!
Гордана Терзић, директор школе